Da jeg er vokset op i Mellemøsten, er der mange der har en helt masse spørgsmål til mig, omkring mit syn på Danmark. Det synes jeg egentligt er meget sjovt, og jeg bidrager selvfølgeligt med mine ærlige svar når jeg kan. Jeg har også selv oplevet at have danske venner med tilbage i mit hjemland, og det er virkeligt en øjenåbner, at tale med en fremmed omkring alle de ting, man selv tager for givet.
De fleste danskere jeg har snakket med, har eksempelvis aldrig lagt mærke til, hvor mange murstenshuse der er i Danmark, eller hvor meget de pynter. Husene hvor jeg kommer fra er enten kedelige og lavet af beton, eller super fancy bygninger lavet af glas og designet til at imponere. Jeg elsker at gå rundt i Danmark, og så på alle de flotte huse lavet af røde mursten. De er virkeligt essensen af det danske ”hygge” for mig. De forsøger ikke at imponere eller skille sig ud: de er der bare, og ser pæne og hyggelige ud.
Men specielt mad er noget, som mange danskere er fascinerede af, at få os udefra til at prøve. Jeg ved ikke hvor mange jeg har mødt, der har forsøgt at byde mig på stærk saltlakrids med et kækt smil på læberne. Desværre: jeg har prøvet det, og jeg kan faktisk godt lide det! Men jeg ved godt, at det er noget der får de fleste udlændinges ansigter til at trække sig sammen. Det er nu også en lidt mærkelig form for slik!
Men det spørgsmål jeg hører mest, når folk finder ud af at jeg har i boet i Danmark en god mængde år nu, er hvad mine danske livretter er.
Først og fremmest, så elsker jeg alt med hindbær. Vi har ikke rigtigt hindbær der hvor jeg kommer fra, og jeg smagte dem for første gang her i Danmark. Det var simpelthen den mest fantastiske oplevelse nogensinde! De er det rene slik for mig, og jeg har siden prøvet at få fat i alt hvad der har med hindbær at gøre. Jeg har spist hindbærsyltetøj, hindbær roulader og hindbær bolsjer. Det næste jeg rigtigt godt kan lide er flæskesteg. Svin er sjovt nok ikke særligt udbredt en spise i Mellemøsten, men det smager jo helt fantastisk! Elsker den knasende fornemmelse af flæskesværene i munden, og det dejligt saftige kød. Fiskefilet er også en af mine favoritter, og specielt med den panering som de fleste danskere formår at lave til. En god klat remoulade, og så er vi altså kørende!
Det var lige de danske livretter der dukkede først op i mit hoved, men jeg er generelt rigtigt glad for danske mad. Jeg bliver dog personligt hurtigt træt af at spise det samme igen og igen, og kan derfor godt lide at smage mad fra forskellige steder i verden. Når jeg laver mad derhjemme, er det lidt hips om hap hvorvidt det er dansk eller Mellemøstlig mad jeg laver. Når jeg spiser ude, så kan det være alt fra Sushi og til noget vietnamesisk gadekøkken.