Ingredienser:
700 gr. gulerødder
300 gr. pastinak
1/2 stor selleriknold
2 rødløg
200 gr. røde linser
2-3 tsk. salt
1/2 citron
1/2 spsk tørret basilikum
Tilbehør:
3-6 sk. hakket syltet rødbede
Groft rugbrød.
Øl.
Fremgangsmåde:
Skræl og vask rødderne.
Grøntsagerne skæres i grove stykker.
Læg dem i en suppegryde.
Hæld saften af en halv citron over.
Lad det trække en halv time.
Koges mørt i 45 min., i ca 2l vand. Middelvarme
Fjern skummet med en ske.
Tilsæt de røde linser efter 20 min.
Tilsæt salt og basilikum efter 35 min.
Luk for blusset 5 minutter før kogetids ophør.
Grøntsager og linser er kogt ud efter 45 min.
Tag ca. 2 suppeskeer fra, af grøntsagsstykkerne, som fyld til den færdige suppe.
Blend grøntsagerne groft i kogevandet i ca.1 min.
Server med grove skiver groft rugbrød, rødbede og øl.
Kraftig (vinter)mad til tre personer. Brug evt. mere vand.
Indsendt af Kasper Falentin Sander Nielsen