Ingredienser:
Dej:
60 g fuldkornsmel (ca. 1 dl)
120 g hvedemel (ca. 2 dl )
1/2 tsk groft salt
100 g smør
Fyld:
4 store tomater i skiver
2 æg
ca. 100 g revet ost
1 tsk timian
1 1/2 tsk groft salt
Peber
Bland mel, salt, vand og smulder smør i
ælt dejen og pres den ud i en tærteform
bag ved 200° i 15 min
bland æg timian salt og peber
Læg tomater på tærten og hæld æggeblandingen over.
Drys osten over
Bages i ovnen i 30 min ved 200°.
Serveres med salat og flutes
Variation:
Tomattærte kan varieres på et utal af måder tilsæt evt. Æggeblandingen 200 g hytteost eller kvark
Tilføj evt. løg, champion, broccoli eller anden grøntsag.
Sørg dog for at laget af grøntsager ikke bliver for tykt da den ellers ikke kan bage igennem.