Vi bruger selv en kuglegrill, da vi syntes dette er den bedste at grille på.
Vi bruger gerne grill-briketter. da vi har bedst erfaring med dem – vi syntes de holder længere.
Optænding:
Vi bruger disse 2 måder:
Læg sammenkrøllet avis eller en optændingsblok i bunden af starteren. Hæld så briketterne op i. Sæt ild til papiret eller optændingsblokken og stil grill-starten på kul-risten i grillen. Når briketterne er askefarvet er de klar og hældes på grillen.
Optænding direkte i grillen:
Hæld briketterne direkte ud på kul-risten i grillen, Læg evt. 3 – 4 optændings-blokke i mellem briketterne. Stabel briketterne og sæt i til optændingsblokkene. Du kan også vælge at hælde optændingsvæske hen over brikkerterne i stedet for at bruge optændingsblokke, men pas på flammerne når du tænder op.
Direkte og indirekte grilning.
Afhængig af hvad man skal grille skal man anvende enten direkte eller indirekte varme. Vi vil her komme med en kort forklaring på hvordan det fungere.
Direkte varme:
Denne varmeform bruges til ting der skal steges på under 25 min., som f.eks. pølser, bøf, grill-spyd m.m.
Den direkte varme får du ved at have de varme kul fordelt jævnt.
Læg kødet direkte over briketterne og læg låget på. Husk at vende kødet ca. når halvdelen af tiden er gået.
Indirekte varme:
Denne varmeform bruges når man skal grille helt fjerkræ og hele stege.
Tænd grill-briketterne. Når de er klar stilles en aluminiumsbakke på kul-risten og grill-brikkerterne fordeles på hver af de lange sider af bakken. Bakken fungere også som opsamlingsbakke for fedtstof.
Det du skal stege ligger de på midten af risten, så det ikke når ind over briketterne.
Denne varme form virker ligesom når man bruger en varmluft ovn – så egentlig behøver man ikke at vende maden.
Afslutning:
Når du er færdig med at bruge grillen, så luk for spjældene. Så går briketterne ud og kan bruges igen, hvis de ikke er for udbrændte.