Ingredienser:
2 1/2 dl mælk
15 g gær
3 æg
2 spsk sukker
200 g hvedemel
1/2 tsk. kardemomme
100 g smør/margarine
300 g svesker uden sten
flormelis
Udrør gæren i lidt kold mælk, tilsæt lunken mælk.
Smelt og afkøl smør/margarine.
Rør æggeblommerne med sukker til det bliver lyst.
Tilsæt mælk, mel og kardemomme, mens der røres grundigt.
Kom halvdelen af det smeltede fedtstof i dejen, og bland de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.
Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 20 min.
Udblød sveskerne og giv dem et opkog. Kom lidt af det smeltede fedtstof i hvert hul på den varme pande. Fyld hullerne halvt med dej og kom en sveske i hvert. Hæld mere dej oveni, inden du vender “skiverne”.