Ingredienser:
200 g mel
65 g sukker
1½ tsk. stødt kardemomme
fintreven skal af 1 citron
½ tsk. bagepulver
50 g smør
1 æg
3 spsk. fløde
palmin til kogning
Fremgangsmåde:
Bland mel, sukker, kardemomme, citronskal og bagepulver og smuldr smørret heri.
Pisk fløde og æg sammen og rør det i blandingen.
Ælt dejen smidig og lad den hvile ½ time.
Del den så i 3-4 portioner, som rulles ud på et melet bord.
Skær dejen ud i 3 cm brede strimler og del så disse i 6-7 cm lange stykker. Giv dem et lille snit midtpå og træk den ene ende gennem hullet.
Varm palminen op så den syder omkring en tændstik.
Læg nu 3-4 klejner i, vend dem når de er gyldenbrune.
Efter kogning skal de dryppe af på et stykke fedtsugende papir.