6 pers
Ingredienser:
300 g tørrede brune bønner
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 stor grøn peber
4 spsk olie
500 g hakket oksekød
2 tørrede chilipeber
850 g flåde tomater
1 laurbærblad
½ tsk tørret oregano
Salt og peber
Cayennepeber
Tabascosauce
Fremgangsmåde:
Lad bønnerne stå i blød i rigeligt vand 8 – 12 timer og kog dem i ca. 1 time i udblødningsvandet. Tilsæt en smule salt.
Løg og hvidløg hakkes fint. Peberfrugterne skæres i små stykker.
Olien varmes i en gryde. Løg og hvidløg gennemsteges, så tilsættes peberfrugten, det hakkede kød og brunes let under omrøring i 5 min, hvorefter der skrues ned for varmen.
De tørrede chilifrugter skæres i små stykker og tilsættes sammen med de flåde tomater, laurbærblad og oregano.
Læg låg på gryden og lad retten simre 25 – 30 min ved svag varme.
Når bønnerne er færdige kommes de i kødsaucen.
Retten smages til med salt, peber, cayennepeber og tabascosauce.