4 pers
Ingredienser:
Dej:
½ pakke gær
2 dl vand
1spsk olie
½ tsk salt
1 æg ( gem lidt til pensling)
50 g grahamsmel
350 g hvedemel
Fyld:
7 stk løg
1 peberfrugt
½ tsk olie
250 g magert hakket oksekød
1 dåse flåde tomater
½ ds tomatpure
2 fed hvidløg
½ tsk salt & peber
1 tsk paprika
Tilbehør:
Salat
Fremgangsmåde:
Opløs gøren i lunkent vand. Olie, salt, æg og mel blandes i.
Dejen æltes sammen og sættes til hævning i mens fyldet tilbederedes.
Løg og peberfrugt snittes fint og svitses i olie, sammen med oksekødet. Flåde tomater, pureen og krydderier tilsættes.
Dejen deles i 4 dele og rulles ud.
Kødsovsen kommes på halvdelen af dejen og der drysses med ost.
Den sidste halvdel af dejen trækkes hen over kødsovsen, så halvmånen er lukket og den trykkes hele vejen rundt så sovsen ikke kan rende ud. Dette gøres med alle 4.
Halvmånerne sættes på en bageplade og smøres med det resterende æg og sættes i en 225° varm ovn og bages i 15 min.