Ingredienser til sovs:
1 stort finthakket løg
2 revet gulerødder
1 revet squash
1 dåse flåede tomater
ketchup
Olivenolie
Paprika
Timian
Merian
Salt
Peber
1 pakke revet ost
Fremgangsmåde:
Løget svitses i olie til de begynder at få farve tilsæt flåede tomater og derefter revet squash og gulerod.
Smag til med ketchup, krydderier, salt og peber.
Lad det simre koge i min. 20 minutter gerne i en time uden låg for at få en fastere lasagne.
Det der gør sovsen fyldig er at grøntsagerne er revet og ikke bare hakket. I stedet for squash kan man bruge champignon som også rives og tilsættes efter løgne.
For at få mere smag kan man bruge tabasco eller tilsætte et presset hvidløg til sidst. Man kan også købe en del forskellige hot sauces som gir et godt kik hvis man putter en skefuld af det i eller svits evt. lidt rød peber sammen med løgne.
Ingredienser til bechamel sovs:
50 gram smør
2 store spsk mel
1 liter mælk ved hånden
Revet muskat
Salt
Fremgangsmåde:
Smelt smørret langsomt i en gryde.
Tag gryden af mens melet piskes i når klumperne er rørt ud hældes lidt mælk ved og sættes over varmen igen.
Rør konstant og hæld mælk ved så længe at det bliver tykkere end den ønskede konsistens og til sidst skal det koges et par min. under stadig omrøring.
Smag til med salt og muskat
Læg fyldet i lag som beskrevet på pakken med lasagne plader
I stedet for at lave bechamel sovsen selv kan man købe en karton morney sovs og rive lidt muskat henover når fyldet lægges sammen.
Serveres evt. med en rødbedesalat eller flutes som tilbehør.