Ingredienser:
1 culottesteg på ca ¾ kg
Salt, peber
Sovs:
3 – 4 dl bouillon og/el rødvin
Evt. 1 – 2 tsk mel
Tilbehør:
Pillekartofler, grønne bønner, sovs
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen og indstil den på 225°. Fedtlaget er altid ret tyndt forrest på culotten. Bed slagteren om et lille stykke ekstra krølfedt. Fastgør det med kødnåle. Skær fedtet i rudemønster. Gnid stegen med salt og friskkværnet peber. Læg stegen på ovnristen over bradepanden. Sæt stegen midt i ovnen ved 225° i 10 min.
Dæmp varmen til 160° og vider steg culotten i 15 – 20 min. Kødet skal have en temp på 62° – 66°.
Grillsteg evt. kødet de sidste minutter, hvis fedtet ikke er gyldent.
Tag kødet ud af ovnen, og lad det hvile 10 min.
Sovs:
Kog bradepanden af med bouillon og/el rødvin. Si afkoget op i en kasserolle.
Læg suppevisken i gryden og kog skyen 5 – 10 min ved svag varme. Skum overflødigt fedt af. Sådan kan skyen serveres.
Ryst 1 – 2 tsk med med lidt kold bouillon, hvis sovsen skal jævnes. Hæld jævningen i under konstant omrøring.
Kog sovsen 5 min.