Gode Opskrifter
  • Forsiden
  • Bagværk
    • Brød og boller
    • Kager
    • Småkager
  • Forretter
    • Forretter med fisk og skalddyr
    • Forretter med fjerkræ
    • Forretter med lam og får
    • Forretter med svinekød
  • Grill
    • Bål
    • Grønsager til grillen
    • Kød til grillen
      • Grillet fisk
      • Grillet fjerkræ
      • Grillet svinekød
    • Marinader
    • Tilbehør til grillet mad
  • Hovedretter
    • Hovedretter med fisk og skaldyr
    • Hovedretter med fjerkræ
    • Hovedretter med Okse- og Kalvekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Panderetter
    • Hovedretter med råvildt
    • Hovedretter med Svinekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
    • Pastaretter
    • Pizza
    • Supper
  • Tilbehør
    • Diverse tilbehør
    • Grønsager
    • Kål
    • Kartofler
    • Kolde sovse
    • Salater
    • Syltet tilbehør
    • Varme Sovse
  • Vegetar
    • Æggekager og lign
    • Burger og lign.
    • Diverse vegetaropskrifter
    • Frokostretter
    • Fyldte Grønsager
    • Kartofler
    • Postej – Gratin – Paté
    • Rødbeder
    • Salater
    • Sovse
    • Spaghetti – Pasta
    • Stuvede Grønsager
    • Supper
    • Tærter/Brød
    • Vegetar Frikadeller
  • Alle Kategorier
  • Footer
  • Forside

Culottesteg

Home » Hovedretter » Hovedretter med Okse- og Kalvekød » Ovnretter » Culottesteg

Culottesteg



Ingredienser:

1 culottesteg på ca ¾ kg

Salt, peber

Sovs:

3 – 4 dl bouillon og/el rødvin

1 fransk suppeviske

Evt. 1 – 2 tsk mel

Tilbehør:

Pillekartofler, grønne bønner, sovs

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen og indstil den på 225°. Fedtlaget er altid ret tyndt forrest på culotten. Bed slagteren om et lille stykke ekstra krølfedt. Fastgør det med kødnåle. Skær fedtet i rudemønster. Gnid stegen med salt og friskkværnet peber. Læg stegen på ovnristen over bradepanden. Sæt stegen midt i ovnen ved 225° i 10 min.

Dæmp varmen til 160° og vider steg culotten i 15 – 20 min. Kødet skal have en temp på 62° – 66°.

Grillsteg evt. kødet de sidste minutter, hvis fedtet ikke er gyldent.

Tag kødet ud af ovnen, og lad det hvile 10 min.

Sovs:

Kog bradepanden af med bouillon og/el rødvin. Si afkoget op i en kasserolle.

Læg suppevisken i gryden og kog skyen 5 – 10 min ved svag varme. Skum overflødigt fedt af. Sådan kan skyen serveres.

Ryst 1 – 2 tsk med med lidt kold bouillon, hvis sovsen skal jævnes. Hæld jævningen i under konstant omrøring.

Kog sovsen 5 min.

Retur til ovnretter med okse- og kalvekød

Opskrifter med: Ovnretter



Søg Efter Opskrifter

Opskrifter

  • Børnedrikkelse
  • Børneopskrifter
  • Brød og boller
  • Burger og lign.
  • Desserter
  • Diverse
  • Drikkelse
  • Farsretter
  • Forretter
  • Grill
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Kager
  • Mad for børn
  • Opskrifter fra andre lande
  • Opskrifter på babymad
  • Påske
  • Pastaretter
  • Pizza
  • Salater
  • Slik
  • Spaghetti – Pasta
  • Supper
  • Tilbehør
  • Vegetar
Gode Opskrifter

© 2011 Gode Opskrifter