Ingredienser:
4 tynde skiver kalveinderlår el -klump a 150 g
1 æggehvide el. 1 helt æg
Ca. 4 spsk rasp
Salt, peber
40 – 50 g smør
1 dl bouillon
Pynt:
Citron
Kapers
Revet peberrod
Evt. Ansjos
Fremgangsmåde:
Fjerne evt. sener og hinder. Bank kødet ud med håndroden, til det er ca. 1 cm tykt.
Pisk æggehviden let sammen med 2 tsk vand på en tallerken. Bland rasp med salt og peber på et stykke smørebrøds- el. bagepapir.
Vend først kødet i æggehvide/hele æg og derefter over i raspen. Ryst papiret lidt frem og tilbage og sørg for, at kødet er helt dækket med rasp.
Brun smørret på panden til det er gyldent. Læg schnitzlerne på. Steg dem i 3 min på hver side. Vend dem kun én gang. Læg schnitzlerne på et gloende varmt fad. Hold dem varme.
Kog panden af med bouillon.
Skær citronen ud i skiver – husk at fjerne kernerne.
Lig 1 – 2 skiver citron oven på schnitzlen, hvor du ligger revet peberrod, kapers og evt en ansjos på toppen.