4 pers
Ingredienser:
4 plader butterdej
1 svinemørbrad
Fars:
400 gram hakket svinekød
2 spsk hvedemel
1 æg
1 løg
200 gram champignon
1fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk salt
peber
½ dl letmælk
Fremgangsmåde:
Butterdej tøs op.
Sener og hinder skæres af mørbraden. Herefter brunes den på pande i olie. Den krydres med salt og peber.
Mørbraden lægges til afkøling.
Farsen røres sammen med mel, æg, finthakket løg, knust hvidløg, paprika, salt og peber.
Champignon rensen og snittes i fine tern. Herefter tilsættes de farsen.
Butterdejen rulles sammen til en plade på ca. 30 cm på hver side.
Halvdelen af farsen kommes midt på butterdejspladen.
Mørbraden kommes ovenpå, og resten af farsen pakkes omkring mørbraden.
Butterdejen lukkes ind over fars og mørbrad, så der dannes en pakke.
Pakken lægges i et smurt ildfast fad eller en smurt bradepande. Pensles herefter med mælk.
Bages i ovn ved 200° i ca. 1 time.
Kan f.eks. serveres med flødekartofler og en god salat.