Ingredienser:
1 kylling el poulard, ca 1½ kg
Krydderiblanding:
2 spsk olie
½ tsk tørret estragon
⅛ tsk tørret rosmarin
2 spsk hakket persille
2 spsk fintklippet purløg
Salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
Grøn salat og kartofler
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen og indstil den på 200°. Del kyllingen i 8 stykker. Drys salt og peber på. Læg kyllingestykkerne i et velsmurt ildfast fad med skindsiden nedad.
Rør olie og finhakkede krydderurter sammen. Pensl kyllingestykkerne med halvdelen af denne blanding. Dæk fadet med folie. Sæt det på ovn risten midt i ovnen. i ca. 10 – 30 min.
Fjern folien, når kyllingen er mør. Tænd for grill el. højeste ovn varme, 250 – 300°.
Åben ventil el. sæt ovndøren på klem.
Pensl med krydderolien i fadet. Sæt fadet i ovnen igen. Dryp ofte kyllingestykkerne. Efter brun dem, til de er gyldne og sprøde.