Ingredienser:
Ca 1½ kg okse- el. kalveben el. 3/4 kg okse- el kalvebryst, halskød el mellemskært.
2 – 2½ dl vand
Salt
3 gulerødder
3 hele løg
4 nelliker
1/4 – ½ selleri
Evt. peberrod el pastinak
Suppeviske, gerne af mange krydderurter.
Fremgangsmåde:
Læg ben eller kød i en gryde og hæld så meget vand over, at kødet lige er dækket. Bring vand langsomt i kog. Skum meget omhyggeligt, dæmp varmen. Tilsæt salt. Læg istandgjorte gulerødder, hele løg med nelliker stukket i, selleri og evt, persillerod el pastinak i gryde. Bind en god visk sammen og læg den i gryden. Skum igen, når suppen når kogepunktet. Læg på gryden. Kog suppen ved meget svag varme i 3 – 4 timer. Tag kødet op, når det er mørt.
Si suppen, og lad den afkøle lidt. Skum fedt af. Så er grundsuppen klar til brug.