Gode Opskrifter
  • Forsiden
  • Bagværk
    • Brød og boller
    • Kager
    • Småkager
  • Forretter
    • Forretter med fisk og skalddyr
    • Forretter med fjerkræ
    • Forretter med lam og får
    • Forretter med svinekød
  • Grill
    • Bål
    • Grønsager til grillen
    • Kød til grillen
      • Grillet fisk
      • Grillet fjerkræ
      • Grillet svinekød
    • Marinader
    • Tilbehør til grillet mad
  • Hovedretter
    • Hovedretter med fisk og skaldyr
    • Hovedretter med fjerkræ
    • Hovedretter med Okse- og Kalvekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Panderetter
    • Hovedretter med råvildt
    • Hovedretter med Svinekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
    • Pastaretter
    • Pizza
    • Supper
  • Tilbehør
    • Diverse tilbehør
    • Grønsager
    • Kål
    • Kartofler
    • Kolde sovse
    • Salater
    • Syltet tilbehør
    • Varme Sovse
  • Vegetar
    • Æggekager og lign
    • Burger og lign.
    • Diverse vegetaropskrifter
    • Frokostretter
    • Fyldte Grønsager
    • Kartofler
    • Postej – Gratin – Paté
    • Rødbeder
    • Salater
    • Sovse
    • Spaghetti – Pasta
    • Stuvede Grønsager
    • Supper
    • Tærter/Brød
    • Vegetar Frikadeller
  • Alle Kategorier
  • Footer
  • Forside

Grundsuppe

Home » Hovedretter » Supper » Grundsuppe

Grundsuppe



Ingredienser:

Ca 1½ kg okse- el. kalveben el. 3/4 kg okse- el kalvebryst, halskød el mellemskært.
2 – 2½ dl vand
Salt
3 gulerødder
3 hele løg
4 nelliker
1/4 – ½ selleri
Evt. peberrod el pastinak
Suppeviske, gerne af mange krydderurter.

Fremgangsmåde:

Læg ben eller kød i en gryde og hæld så meget vand over, at kødet lige er dækket. Bring vand langsomt i kog. Skum meget omhyggeligt, dæmp varmen. Tilsæt salt. Læg istandgjorte gulerødder, hele løg med nelliker stukket i, selleri og evt, persillerod el pastinak i gryde. Bind en god visk sammen og læg den i gryden. Skum igen, når suppen når kogepunktet. Læg på gryden. Kog suppen ved meget svag varme i 3 – 4 timer. Tag kødet op, når det er mørt.

Si suppen, og lad den afkøle lidt. Skum fedt af. Så er grundsuppen klar til brug.

Retur til supper

Se også denne

Opskrifter med: Supper



Søg Efter Opskrifter

Opskrifter

  • Børnedrikkelse
  • Børneopskrifter
  • Brød og boller
  • Burger og lign.
  • Desserter
  • Diverse
  • Drikkelse
  • Farsretter
  • Forretter
  • Grill
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Kager
  • Mad for børn
  • Opskrifter fra andre lande
  • Opskrifter på babymad
  • Påske
  • Pastaretter
  • Pizza
  • Salater
  • Slik
  • Spaghetti – Pasta
  • Supper
  • Tilbehør
  • Vegetar
Gode Opskrifter

© 2011 Gode Opskrifter