6 pers.
Ingredienser:
Mørdej:
200 g mel
125 g smør
1 spsk flormelis
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand
Fyld:
250 g mørk chokolade
50 g smør
3 æggeblommer (Pasteuriserede)
4 æggehvider (Pasteuriserede)
50 g smør
2 spsk stærk kaffe
Fremgangsmåde:
Mørdej :
Kom ingredienserne til mørdejen i foodprocessoren og kør, til dejen er let samlet ( eller rør den selv sammen).
Tryk den sammen og pak den i folie.
Stil dejen køligt 30 minutter.
Rul den dernæst ud og beklæd 6 smurte portionstærteforme.
Bag dem ved 200º i ca. 12 minutter, til tærtebundene er gyldne og sprøde.
Afkøl dem.
Fyld :
Chokolade og kaffe smeltes sammen i vandbad.
Pisk smør og æggeblommer i lidt efter lidt.
Pisk æggehviderne stive, vend sukkeret i og vend til sidst chokoladeblandingen i.
Hæld denne blanding i de kolde tærtebunde, stil dem køligt i ca. 1 time.
Server dem, eventuelt pyntet med flødeskum og chokoladeblade.