Kagen er fyldt med en blanding af ribs, solbær og hindbær, men bærrene kan varieres med andre bær eller frugt alt efter sæsonen f.eks. jordbær, brombær, halve udstenede blommer/kirsebær eller pærer og/eller æbler skåret i små stykker.
Ingredienser:
250 g blandet ribs, solbær og hindbær
3 spsk sukker.
3 æg
250 g sukker
175 g smør
175 g mel
1½ tsk bagepulver
1 tsk kanel (kan udelades)
Fremgangsmåde:
Bland bærerne med 3 spsk sukker. Pisk æggene tykt skummende med 250 g sukker. Smelt smør og rør det forsigtigt i æggemassen. Bland mel, bagepulver og kanel (kan udelades) og vend det forsigtigt i dejen sammen med bærerne.
Kom dejen i en springform – ca 23 cm. I diameter – smurt med fedtstof eller beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 175° ca. 50 minutter i den nederste halvdel af ovnen. Sigt et tyndt lag flormelis over kagen, når den er kold.