6 pers.
Ingredienser:
25 g smør
¼ liter mælk
25 g gær
2 tsk sukker
¾ tsk groft salt
Ca. 400 g hvedemel (ca. 6¾ dl)
6 tynde skiver kogt skinke (ca. 150 g)
6 lange pinde til snobrød
Ost i skiver
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et mel drysset bord og ælt den godt igennem.
Del dejen i 6 stykker og tril hvert stykke ca. 40 cm langt.
Rul en skive skinke og en skive ost om hver pind og sno et stykke dej udenom (sørg for det sidder godt fast)
Bag snobrødene over bålets gløder til brødene er gennembagte og gyldne.
Tag forsigtigt de bagte snobrød af pindene og fyld osten i hullerne.
Spis snobrødene varme.
Indsendt af: Tanja 13 år – Horsens