Ingredienser:
Ca 500 g kyllingebryst med skind
Salt, peberkorn
3 stilke persille
2 små løg
500 g frisk spinat eller 500g frosne spinatblade
1 spsk smør
125 g blød flødeost
Reven muskatnød
1 portion butterdej
1 g æg til pensling
Fremgangsmåde:
Butterdej:
Læg melet i en bunke på bordet og hak smørret ned i det med en kniv, det skal ligne smuldret franskbrød. Tilsæt ægget og evt vandet og ælt det hurtigt sammen til en fast dej og stil det i køleskabet , til det skal bruges eller mindst 1 time. Når man arbejder med butterdej, skal man sørge for, at det ikke bliver varmt af hænderne, så begynder problemerne. Altså arbejd hurtigt med dejen.
Fyld:
Læg kyllingestykkerne i en gryde med vand, der netop dækker. Tilsæt 2 tsk salt og 10 peberkorn, persille og et overskåret løg. Kog i ca 10 minutter. Sluk under gryden og fjern skind og ben. Læg kødet tilbage i gryden og lad det afkøle
Damp et lille fintskåret løg 5 minutter i smør og tilsæt de rensede spinatblade og vend det hele rundt, til spinaten falder sammen. Tag spinaten op og hak det groft. Tilbage i gryden. Nu tilsættes flødeosten og det hele koger ved svag varme, til osten er smeltet og noget af væden er forsvundet. Smag til med krydderier og afkøl det.
Butterdejen rulles ud på et melstrøet bord. Skær pladen ud i firkanter ca 15x15cm eller tag et glas og lav runde cirkler. Læg spinat på dejen, derover et stykke kylling. Fold dejen sammen og læg pakkerne med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir. Sæt pladen koldt 15 minutter, pensl dejen med pisket æg og skær små snit i overfladen.
Bag 15-20 minutter ved 210 grader på næstnederste ribbe. Server butterdejspakkerne lune
I stedet for kylling, kan man bruge strimlet kogt skinke.