Gode Opskrifter
  • Forsiden
  • Bagværk
    • Brød og boller
    • Kager
    • Småkager
  • Forretter
    • Forretter med fisk og skalddyr
    • Forretter med fjerkræ
    • Forretter med lam og får
    • Forretter med svinekød
  • Grill
    • Bål
    • Grønsager til grillen
    • Kød til grillen
      • Grillet fisk
      • Grillet fjerkræ
      • Grillet svinekød
    • Marinader
    • Tilbehør til grillet mad
  • Hovedretter
    • Hovedretter med fisk og skaldyr
    • Hovedretter med fjerkræ
    • Hovedretter med Okse- og Kalvekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Panderetter
    • Hovedretter med råvildt
    • Hovedretter med Svinekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
    • Pastaretter
    • Pizza
    • Supper
  • Tilbehør
    • Diverse tilbehør
    • Grønsager
    • Kål
    • Kartofler
    • Kolde sovse
    • Salater
    • Syltet tilbehør
    • Varme Sovse
  • Vegetar
    • Æggekager og lign
    • Burger og lign.
    • Diverse vegetaropskrifter
    • Frokostretter
    • Fyldte Grønsager
    • Kartofler
    • Postej – Gratin – Paté
    • Rødbeder
    • Salater
    • Sovse
    • Spaghetti – Pasta
    • Stuvede Grønsager
    • Supper
    • Tærter/Brød
    • Vegetar Frikadeller
  • Alle Kategorier
  • Footer
  • Forside

Indbagt kyllingebryst

Home » Forretter » Forretter med fjerkræ » Indbagt kyllingebryst

Indbagt kyllingebryst



Ingredienser:

Ca 500 g kyllingebryst med skind
Salt, peberkorn
3 stilke persille
2 små løg
500 g frisk spinat eller 500g frosne spinatblade
1 spsk smør
125 g blød flødeost
Reven muskatnød
1 portion butterdej
1 g æg til pensling

Fremgangsmåde:

Butterdej:
Læg melet i en bunke på bordet og hak smørret ned i det med en kniv, det skal ligne smuldret franskbrød. Tilsæt ægget og evt vandet og ælt det hurtigt sammen til en fast dej og stil det i køleskabet , til det skal bruges eller mindst 1 time. Når man arbejder med butterdej, skal man sørge for, at det ikke bliver varmt af hænderne, så begynder problemerne. Altså arbejd hurtigt med dejen.

Fyld:
Læg kyllingestykkerne i en gryde med vand, der netop dækker. Tilsæt 2 tsk salt og 10 peberkorn, persille og et overskåret løg. Kog i ca 10 minutter. Sluk under gryden og fjern skind og ben. Læg kødet tilbage i gryden og lad det afkøle
Damp et lille fintskåret løg 5 minutter i smør og tilsæt de rensede spinatblade og vend det hele rundt, til spinaten falder sammen. Tag spinaten op og hak det groft. Tilbage i gryden. Nu tilsættes flødeosten og det hele koger ved svag varme, til osten er smeltet og noget af væden er forsvundet. Smag til med krydderier og afkøl det.

Butterdejen rulles ud på et melstrøet bord. Skær pladen ud i firkanter ca 15x15cm eller tag et glas og lav runde cirkler. Læg spinat på dejen, derover et stykke kylling. Fold dejen sammen og læg pakkerne med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir. Sæt pladen koldt 15 minutter, pensl dejen med pisket æg og skær små snit i overfladen.

Bag 15-20 minutter ved 210 grader på næstnederste ribbe. Server butterdejspakkerne lune

I stedet for kylling, kan man bruge strimlet kogt skinke.

Retur til forretter med fjerkræ

Opskrifter med: Forretter med fjerkræ



Søg Efter Opskrifter

Opskrifter

  • Børnedrikkelse
  • Børneopskrifter
  • Brød og boller
  • Burger og lign.
  • Desserter
  • Diverse
  • Drikkelse
  • Farsretter
  • Forretter
  • Grill
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Kager
  • Mad for børn
  • Opskrifter fra andre lande
  • Opskrifter på babymad
  • Påske
  • Pastaretter
  • Pizza
  • Salater
  • Slik
  • Spaghetti – Pasta
  • Supper
  • Tilbehør
  • Vegetar
Gode Opskrifter

© 2011 Gode Opskrifter