Gode Opskrifter
  • Forsiden
  • Bagværk
    • Brød og boller
    • Kager
    • Småkager
  • Forretter
    • Forretter med fisk og skalddyr
    • Forretter med fjerkræ
    • Forretter med lam og får
    • Forretter med svinekød
  • Grill
    • Bål
    • Grønsager til grillen
    • Kød til grillen
      • Grillet fisk
      • Grillet fjerkræ
      • Grillet svinekød
    • Marinader
    • Tilbehør til grillet mad
  • Hovedretter
    • Hovedretter med fisk og skaldyr
    • Hovedretter med fjerkræ
    • Hovedretter med Okse- og Kalvekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Panderetter
    • Hovedretter med råvildt
    • Hovedretter med Svinekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
    • Pastaretter
    • Pizza
    • Supper
  • Tilbehør
    • Diverse tilbehør
    • Grønsager
    • Kål
    • Kartofler
    • Kolde sovse
    • Salater
    • Syltet tilbehør
    • Varme Sovse
  • Vegetar
    • Æggekager og lign
    • Burger og lign.
    • Diverse vegetaropskrifter
    • Frokostretter
    • Fyldte Grønsager
    • Kartofler
    • Postej – Gratin – Paté
    • Rødbeder
    • Salater
    • Sovse
    • Spaghetti – Pasta
    • Stuvede Grønsager
    • Supper
    • Tærter/Brød
    • Vegetar Frikadeller
  • Alle Kategorier
  • Footer
  • Forside

Lørdagsboller

Home » Bagværk » Brød og boller » Lørdagsboller

Lørdagsboller



12 stk.

Ingredienser:

25 g gær
2½ dl. ymer
1 spsk honning
1 spsk olie
1 tsk salt
1 dl. revne rå gulerødder
1 lille revet æble
½ dl. klippet grønt af: dild, persille, purløg eller karse
325 g mel – ½ sigte og ½ hvedemel
Pynt: æg eller æggehvide, sesamfrø

Fremgangsmåde:

Ymeren lunes med honning, olie og salt og hældes over gæren, der er smuldret ud i en skål. Heri blandes de revne rå gulerødder, æble og det fint klippede grønne. Til sidst blandes melet i lidt efter lidt i mens dejen røres smidig. Æltes på bordet og hæves i skålen tildækket lunt og godt i 40 min. Æltes igen og trilles til 12 boller og sættes på pladen, efter hæver i 30 min. Pensles forsigtigt med sammenpisket og drysses med sesamfrø. Bages på nederste i rille ved 225° i 10 min.

Retur til brød og boller

Opskrifter med: Brød og boller



Søg Efter Opskrifter

Opskrifter

  • Børnedrikkelse
  • Børneopskrifter
  • Brød og boller
  • Burger og lign.
  • Desserter
  • Diverse
  • Drikkelse
  • Farsretter
  • Forretter
  • Grill
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Kager
  • Mad for børn
  • Opskrifter fra andre lande
  • Opskrifter på babymad
  • Påske
  • Pastaretter
  • Pizza
  • Salater
  • Slik
  • Spaghetti – Pasta
  • Supper
  • Tilbehør
  • Vegetar
Gode Opskrifter

© 2011 Gode Opskrifter