Ingredienser:
240 gr mel
Reven skal af ½ citron
50 gr gær
1 spsk sukker
¼ tsk salt
2 dl mælk
2 dl kærnemælk
50 gr smeltet smør
3 æg,
Palmin eller olie til stegning.
Fremgangsmåde:
Rør sødmælken i smørret og smuldr gæren i den håndvarme blanding. Rør til gæren er opløst. Rør nu kærnemælk og æggeblommer i. Bland mel med sukker og salt og pisk det med en elpisker. Tilsæt citronskal og lad dejen hæve 1 time – brug en skål med høje sider, da den hæver til dobbelt størrelse. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Kom lidt fedtstof i hvert hul på panden og bag æbleskiverne. Når de er ca halvt bagt, vendes de første gang ved hjælp af en strikkepind eller lignende. Fortsæt med at vende rundt til de er gyldne. Server dem med lidt flormelis drysset over.
OBS
Æbleskivepanden skal være lidt over middelvarm og de må ikke vendes for hurtigt.
Opskrift i samarbejde med Restaurant Herthadalen