Ingredienser:
300 gr mørk farin
2 dl majsolie
4 æg
275 gr mel
1 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk natron
2 tsk stødt kanel
350 gr revne gulerødder
1 dl rosiner
50 gr grofthakkede valnødder.
Flødeglasur:
150 gr flødeost
100 gr smør
200 gr flormelis
1 tsk vanillesukker.
Rør farinen sammen med olien og pisk æggene i et ad gangen. Pisk til blandingen er lys og cremet. Bland mel, vanillesukker, bagepulver, salt, natron og kanel og rør det i dejen. Tilsæt gulerødder, rosiner og valnøddekerner.
Læg bagepapir på en lille bradepande 30 x 23 cm og fyld dejen i.
Bag kagen ved 185° på nederste rille i 1 time og 20 minutter.
Køl gulerodskagen af i formen.
Glasur:
Rør flødeosten med smør, flormelis og vanillesukker til en fin glat glasur, der smøres over.
Opbevar kagen koldt, så har den lang holdbarhed.
Se også black fredagstilbud 2019