Gode Opskrifter
  • Forsiden
  • Bagværk
    • Brød og boller
    • Kager
    • Småkager
  • Forretter
    • Forretter med fisk og skalddyr
    • Forretter med fjerkræ
    • Forretter med lam og får
    • Forretter med svinekød
  • Grill
    • Bål
    • Grønsager til grillen
    • Kød til grillen
      • Grillet fisk
      • Grillet fjerkræ
      • Grillet svinekød
    • Marinader
    • Tilbehør til grillet mad
  • Hovedretter
    • Hovedretter med fisk og skaldyr
    • Hovedretter med fjerkræ
    • Hovedretter med Okse- og Kalvekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Panderetter
    • Hovedretter med råvildt
    • Hovedretter med Svinekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
    • Pastaretter
    • Pizza
    • Supper
  • Tilbehør
    • Diverse tilbehør
    • Grønsager
    • Kål
    • Kartofler
    • Kolde sovse
    • Salater
    • Syltet tilbehør
    • Varme Sovse
  • Vegetar
    • Æggekager og lign
    • Burger og lign.
    • Diverse vegetaropskrifter
    • Frokostretter
    • Fyldte Grønsager
    • Kartofler
    • Postej – Gratin – Paté
    • Rødbeder
    • Salater
    • Sovse
    • Spaghetti – Pasta
    • Stuvede Grønsager
    • Supper
    • Tærter/Brød
    • Vegetar Frikadeller
  • Alle Kategorier
  • Footer
  • Forside

Romsnegle

Home » Bagværk » Kager » Romsnegle

Romsnegle



16 stk

Ingredienser:

25 g gær
2 dl mælk
1 spsk. sukker
1/4 tsk. salt
400 g mel
200 g smør

Fyld:

100 g smør
75 g sukker
2 tsk. stødt kanel
2 dl rosiner

Pynt:

100 g florsukker
2-3 tsk. rom

Fremgangsmåde:

Gæren smuldres i fadet. Hæld lidt af den kolde mælk i, rør gæren glat og hæld resten af mælken i.

Tilsæt sukker, salt og det meste af melet.

Ælt dejen hurtig sammen; den må ikke æltes som en brøddej, det vil gøre den vanskelig at have med at gøre.

Rul dejen ud på melet bord, ca. 1 cm tyk. Skær smørret, som skal være koldt men ikke hårdt, i skiver (det gøres nemmest med en ostehøvl) og dæk 2/3 af dejen med smør.

Fold dejstykket uden smør over det smørbelagte og fold derefter den sidste del af dejen over.

Rul dejen til dobbelt længde og læg den 2 gange sammen.

Rul den ud igen og fold den 2 gange. Kommer smørret til syne, må dejen lægges koldt og rulles igen på melet bord.

Rul dejen ud på melet bord i en aflang plade ca. 20*40 cm.

Rør fyldet sammen og smør det på, men ikke helt ud til kanten.

Drys rosiner på, og rul den sammen. Skæres i 1 ½ cm stykker og sættes på plade med bage-papir.

Tryk sneglene lidt flade og rosinerne ind i dejen. Hæver, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.

Bages på næstnederste rille ved 225 grader i 15-20 min.

Rør florsukker med rom og fordel det i snegleform på kagerne.

Retur til kager

Opskrifter med: Kager



Søg Efter Opskrifter

Opskrifter

  • Børnedrikkelse
  • Børneopskrifter
  • Brød og boller
  • Burger og lign.
  • Desserter
  • Diverse
  • Drikkelse
  • Farsretter
  • Forretter
  • Grill
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Kager
  • Mad for børn
  • Opskrifter fra andre lande
  • Opskrifter på babymad
  • Påske
  • Pastaretter
  • Pizza
  • Salater
  • Slik
  • Spaghetti – Pasta
  • Supper
  • Tilbehør
  • Vegetar
Gode Opskrifter

© 2011 Gode Opskrifter