16 stk
Ingredienser:
25 g gær
2 dl mælk
1 spsk. sukker
1/4 tsk. salt
400 g mel
200 g smør
Fyld:
100 g smør
75 g sukker
2 tsk. stødt kanel
2 dl rosiner
Pynt:
100 g florsukker
2-3 tsk. rom
Fremgangsmåde:
Gæren smuldres i fadet. Hæld lidt af den kolde mælk i, rør gæren glat og hæld resten af mælken i.
Tilsæt sukker, salt og det meste af melet.
Ælt dejen hurtig sammen; den må ikke æltes som en brøddej, det vil gøre den vanskelig at have med at gøre.
Rul dejen ud på melet bord, ca. 1 cm tyk. Skær smørret, som skal være koldt men ikke hårdt, i skiver (det gøres nemmest med en ostehøvl) og dæk 2/3 af dejen med smør.
Fold dejstykket uden smør over det smørbelagte og fold derefter den sidste del af dejen over.
Rul dejen til dobbelt længde og læg den 2 gange sammen.
Rul den ud igen og fold den 2 gange. Kommer smørret til syne, må dejen lægges koldt og rulles igen på melet bord.
Rul dejen ud på melet bord i en aflang plade ca. 20*40 cm.
Rør fyldet sammen og smør det på, men ikke helt ud til kanten.
Drys rosiner på, og rul den sammen. Skæres i 1 ½ cm stykker og sættes på plade med bage-papir.
Tryk sneglene lidt flade og rosinerne ind i dejen. Hæver, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Bages på næstnederste rille ved 225 grader i 15-20 min.
Rør florsukker med rom og fordel det i snegleform på kagerne.