ca. 15 stk
Ingredienser:
3/4 dl mælk.
50 g margarine.
25 g gær.
2 spsk sukker.
2 tsk kardemomme.
½ tsk salt.
1 æg.
250 g mel.
Fyld:
75 g margarine.
50 g sukker.
1 tsk kanel.
Glasur:
100 g flormelis.
2-3 spsk varmt vand.
Fremgangsmåde:
Smelt margarinen i mælken.
Rør gæren ud i lunken mælk – lillefingerprøven.
Rør krydderier og æg i.
Tilsæt 2/3 af melet og slå dejen sammen.
Ælt efterhånden mere mel i, til dejen er passende.
Form dejen til en kugle og stil den til hævning i 20 min.
Rør en Remonce af margarine ,sukker og kanel.
Rør en glasur af flormelis og vand.
Rul dejen ud med en kagerulle til en firkant ca. 25 x 40 cm.
Smør remonce på dejen.
Rul dejen sammen på den smalle side.
Skær den ud i 2 cm tykke skiver.
Sæt sneglene på et smurt fad – læg den yderste spids/kant ind under sneglen.
Stil sneglene til hævning i 15 min.
Bag ca 10 min ved 200º.
Pynt sneglene med glasur, når de er afkølet.
Afkøl helst på rist.
Indsendt af Thomas Sielemann