6 portioner
Ingredienser:
1 klase vindruer
1 stor dåse frugtcocktail, ca. 800 gram
1 dåse mandarinbåde
500 gram jordbær
1 dl piskefløde
Chokoladesauce:
2 dl piskefløde
125 gram god mørk chokolade
1 spsk. ristede mandelflager
Fremgangsmåde:
Skyl vindruerne og del den på langs. Fjern kernerne. Hæld væden fra dåsefrugterne og bland frugterne i en skål sammen med vindruerne.
Skyl og pil jordbærrene. Tag ca. en tredjedel fra til pynt. Skær resten i skiver og bland dem med den øvrige frugt. Lad frugtsalaten stå koldt til den skal serveres.
Hæld fløden i en skål og kom en i vandbad i en kasserolle. Bræk chokoladen i stykker og smelt den i fløden. Rør jævnligt i den og hold saucen varm.
Til pynt: pisk fløden. Del jordbærrene på langs. Kom frugtsalaten op i en stor skål. Pynt med en stor klat flødeskum i midten, og fordel de halve jordbær omkring. Hæld chokoladesaucen op i en skål og drys mes ristede mandelflager – og server frugtsalaten kold med en varme chokoladesauce ved siden af.