Ingredienser:
90 g. grødris
7,5 dl. sødmælk
1 spsk. sukker
1 stang vanille
1 spsk vanillesukker
200 g. smuttede mandler
4 dl. piskefløde
1 gl. syltede kirsebær
Fremgangsmåde:
Bring mælken i kog i en tykbundet gryde og kom risene i under omrøring.
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud og gemmes.
Kom den “tømte” vanillestang i og lad den koge med i 4-5 min uden låg.
Tag vanillestangen op og læg låget på gryden.
Kog risene ved svag varme i 35-40 minutter. (Risengrøden skal være meget tynd og stivner under afkølingen)
Afkøl grøden evt til dagen efter.
Hak de smuttede mandler og rør sukker i risengrøden. Pisk fløden stiv sammen med vanille og vanillesukker.
Rør forsigtig mandlerne i flødeskummen og vend herefter blandingen i risengrøden.
Serveres med lun eller kold kirsebærsauce
Retur til desserter eller gå til easy park