Ingredienser:
2 store usprøjtede citroner
3 usprøjtede limefrugter
3 dl. vand – evt. lidt mere
500 g sukker
1 tsk citronsyre
Fremgangsmåde:
Skyl og skrub citrusfrugterne grundigt.
Skær frugterne i otte både, der herefter skæres i små tynde stykker – skallen skal blive på.
Saml den saft , der løber af frugterne, når du skærer
Læg frugtstykker og saft i en stor tykbundet gryde sammen med vandet
Læg låg på gryden og lad blandingen trække i 24 timer.
Bring gryden i kog og lad frugtstykkerne simre i 30 – 40 min. Rør ofte i blandingen så det ikke brænder på.
Tilsæt sukker og citronsyre og lad frugtstykkerne koge videre i 30 – 40 min. ved svag varme.
Hæld marmeladen på helt rene skoldede glas med tætsluttende låg og luk dem omgående.