Gode Opskrifter
  • Forsiden
  • Bagværk
    • Brød og boller
    • Kager
    • Småkager
  • Forretter
    • Forretter med fisk og skalddyr
    • Forretter med fjerkræ
    • Forretter med lam og får
    • Forretter med svinekød
  • Grill
    • Bål
    • Grønsager til grillen
    • Kød til grillen
      • Grillet fisk
      • Grillet fjerkræ
      • Grillet svinekød
    • Marinader
    • Tilbehør til grillet mad
  • Hovedretter
    • Hovedretter med fisk og skaldyr
    • Hovedretter med fjerkræ
    • Hovedretter med Okse- og Kalvekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Panderetter
    • Hovedretter med råvildt
    • Hovedretter med Svinekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
    • Pastaretter
    • Pizza
    • Supper
  • Tilbehør
    • Diverse tilbehør
    • Grønsager
    • Kål
    • Kartofler
    • Kolde sovse
    • Salater
    • Syltet tilbehør
    • Varme Sovse
  • Vegetar
    • Æggekager og lign
    • Burger og lign.
    • Diverse vegetaropskrifter
    • Frokostretter
    • Fyldte Grønsager
    • Kartofler
    • Postej – Gratin – Paté
    • Rødbeder
    • Salater
    • Sovse
    • Spaghetti – Pasta
    • Stuvede Grønsager
    • Supper
    • Tærter/Brød
    • Vegetar Frikadeller
  • Alle Kategorier
  • Footer
  • Forside

Rejesuppe

Home » Forretter » Suppe » Rejesuppe

Rejesuppe



1 lille gulerod
1 lille løg
1 bouquet garni (timian, laurbær, persille)
100 g smør
750 g upillede rejer
1¼ dl l kalvefond/bouillon
2 spsk løse ris
Salt
Peber
2 spsk sherry
2 spsk cognac
½ – 1 dl piskefløde
1 knivspids cayennepeber

Pynt:

20 små rejer pillede kogte rejer
¼ l cremefraiche 38%

Fremgangsmåde:

Hak gulerod og løg.

Varm 15 g af smørret op i en gryde og sauter grønsagerne heri sammen med bouquet garnién til de er bløde – ca. 5 min.

Tilsæt rejerne og sauter videre i 2 – 3 min. under konstant omrøring.

Hæld vin og cognac i og kog 2 min. så væsken reduceres.

Tilsæt ¼ l fond og lad blandingen simre til rejerne er møre – ca. 3 – 4 min.

Lad rejerne køle lidt af, pil dem og husk at gemme skallerne.

Læg de pillede rejer tilbage til grønsagerne i gryden – gem ca. 20 rejer til pynt.

Tilsæt resten af fonden, ris, salt og peber.

Læg låg på gryden og lad suppen simre i 15 – 20 min.

Lav rejesmør, mens suppen simrer. Bland rejeskallerne sammen med resten af smørret i en foodprocessor og pres blandingen gennem en si.

Fjern bouquet garni´en, purer suppen i en foodprocessor eller en blender og si den.

Bring suppen i kog, tilsæt sherry og fløde og lad suppen simre 2 min.

Tag gryden af varmen og rør rejesmørret i lidt ad gangen.

Smag til og tilsæt cayennepeber.

Pynt med rejer og cremefraiche og server med brødcroutoner.

Retur til suppe

Find rabat på alt hos Black Friday Danmark

Opskrifter med: Suppe



Søg Efter Opskrifter

Opskrifter

  • Børnedrikkelse
  • Børneopskrifter
  • Brød og boller
  • Burger og lign.
  • Desserter
  • Diverse
  • Drikkelse
  • Farsretter
  • Forretter
  • Grill
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Kager
  • Mad for børn
  • Opskrifter fra andre lande
  • Opskrifter på babymad
  • Påske
  • Pastaretter
  • Pizza
  • Salater
  • Slik
  • Spaghetti – Pasta
  • Supper
  • Tilbehør
  • Vegetar
Gode Opskrifter

© 2011 Gode Opskrifter