Ingredienser:
200 g smør
200 g sukker
3 æg
1 dl cremefraiche
50 g valnøddekerner
200 g mel
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødte nelliker
1 tsk stødt ingefær
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
Pynt:
Fx. glasur, slik osv.
Fremgangsmåde:
Rør smørret og sukkeret blødt.
Tilsæt æggene enkeltvis under piskning og rør cremefraichen og de finthakkede valnødder i.
Bland mel, krydderier og bagepulver, og sigt det under omrøring i dejen.
Kom dejen i en velsmurt form på ca. 1 1/2 liter og bag den på nederste rille i ovnen ved 180º i ca. 50 minutter.
Lad kagen blive kold, før den vendes ud og pyntes.
Pisk til glasuren æggehviden let sammen og tilsæt under konstant piskning den sigtede flormelis lidt efter lidt. Når massen er stiv, røres frugtfarve i.
Fordel glasuren på kagen og pynt med kagekugler.