Gode Opskrifter
  • Forsiden
  • Bagværk
    • Brød og boller
    • Kager
    • Småkager
  • Forretter
    • Forretter med fisk og skalddyr
    • Forretter med fjerkræ
    • Forretter med lam og får
    • Forretter med svinekød
  • Grill
    • Bål
    • Grønsager til grillen
    • Kød til grillen
      • Grillet fisk
      • Grillet fjerkræ
      • Grillet svinekød
    • Marinader
    • Tilbehør til grillet mad
  • Hovedretter
    • Hovedretter med fisk og skaldyr
    • Hovedretter med fjerkræ
    • Hovedretter med Okse- og Kalvekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Panderetter
    • Hovedretter med råvildt
    • Hovedretter med Svinekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
    • Pastaretter
    • Pizza
    • Supper
  • Tilbehør
    • Diverse tilbehør
    • Grønsager
    • Kål
    • Kartofler
    • Kolde sovse
    • Salater
    • Syltet tilbehør
    • Varme Sovse
  • Vegetar
    • Æggekager og lign
    • Burger og lign.
    • Diverse vegetaropskrifter
    • Frokostretter
    • Fyldte Grønsager
    • Kartofler
    • Postej – Gratin – Paté
    • Rødbeder
    • Salater
    • Sovse
    • Spaghetti – Pasta
    • Stuvede Grønsager
    • Supper
    • Tærter/Brød
    • Vegetar Frikadeller
  • Alle Kategorier
  • Footer
  • Forside

Julehjerter og kagemænd

Home » Højtider » Juleopskrifter » Julekager » Julehjerter og kagemænd

Julehjerter og kagemænd



Ingredienser:

250 g farin
450 g honning
110 g smør eller margarine
1 tsk. kanel
1 tsk. allehånde
1 tsk. ingefær
1 1/2 tsk. tvekulsurt natron
ca. 700 g hvedemel

Pynt:
Glasur af ca. 200 g flormelis
1 æggehvide
Frugtfarve

Fremgangsmåde:

Farin, honning og smør varmes i en gryde, til sukkeret er helt smeltet.

Gryden tages fra varmen. Blandingen afkøles.

Natron og krydderierne sigtes sammen med det meste af melet og røres i.

Dejen æltes godt igennem og hviler en times tid, hvorefter den udrulles i 1/2 cm’s tykkelse på melstrøet bord. Udstikkes som hjerter og kagemænd.

Sættes i forvarmet ovn. Bagetid: ca. 10 min. ved 200º.

Kagerne afkøles og pyntes med glasur. Skal kagerne hænges op, laves der hul i dem straks efter bagningen.

Retur til julekager

Opskrifter med: Julekager



Søg Efter Opskrifter

Opskrifter

  • Børnedrikkelse
  • Børneopskrifter
  • Brød og boller
  • Burger og lign.
  • Desserter
  • Diverse
  • Drikkelse
  • Farsretter
  • Forretter
  • Grill
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Kager
  • Mad for børn
  • Opskrifter fra andre lande
  • Opskrifter på babymad
  • Påske
  • Pastaretter
  • Pizza
  • Salater
  • Slik
  • Spaghetti – Pasta
  • Supper
  • Tilbehør
  • Vegetar
Gode Opskrifter

© 2011 Gode Opskrifter