Ingredienser:
250 g farin
450 g honning
110 g smør eller margarine
1 tsk. kanel
1 tsk. allehånde
1 tsk. ingefær
1 1/2 tsk. tvekulsurt natron
ca. 700 g hvedemel
Pynt:
Glasur af ca. 200 g flormelis
1 æggehvide
Frugtfarve
Fremgangsmåde:
Farin, honning og smør varmes i en gryde, til sukkeret er helt smeltet.
Gryden tages fra varmen. Blandingen afkøles.
Natron og krydderierne sigtes sammen med det meste af melet og røres i.
Dejen æltes godt igennem og hviler en times tid, hvorefter den udrulles i 1/2 cm’s tykkelse på melstrøet bord. Udstikkes som hjerter og kagemænd.
Sættes i forvarmet ovn. Bagetid: ca. 10 min. ved 200º.
Kagerne afkøles og pyntes med glasur. Skal kagerne hænges op, laves der hul i dem straks efter bagningen.