Gode Opskrifter
  • Forsiden
  • Bagværk
    • Brød og boller
    • Kager
    • Småkager
  • Forretter
    • Forretter med fisk og skalddyr
    • Forretter med fjerkræ
    • Forretter med lam og får
    • Forretter med svinekød
  • Grill
    • Bål
    • Grønsager til grillen
    • Kød til grillen
      • Grillet fisk
      • Grillet fjerkræ
      • Grillet svinekød
    • Marinader
    • Tilbehør til grillet mad
  • Hovedretter
    • Hovedretter med fisk og skaldyr
    • Hovedretter med fjerkræ
    • Hovedretter med Okse- og Kalvekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Panderetter
    • Hovedretter med råvildt
    • Hovedretter med Svinekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
    • Pastaretter
    • Pizza
    • Supper
  • Tilbehør
    • Diverse tilbehør
    • Grønsager
    • Kål
    • Kartofler
    • Kolde sovse
    • Salater
    • Syltet tilbehør
    • Varme Sovse
  • Vegetar
    • Æggekager og lign
    • Burger og lign.
    • Diverse vegetaropskrifter
    • Frokostretter
    • Fyldte Grønsager
    • Kartofler
    • Postej – Gratin – Paté
    • Rødbeder
    • Salater
    • Sovse
    • Spaghetti – Pasta
    • Stuvede Grønsager
    • Supper
    • Tærter/Brød
    • Vegetar Frikadeller
  • Alle Kategorier
  • Footer
  • Forside

Konfektkage

Home » Højtider » Juleopskrifter » Julekager » Konfektkage

Konfektkage



Ingredienser:

Bunde:
4 æg
6 spsk sukker
2 spsk kartoffelmel
2 spsk hvedemel
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver

Nougatmasse:
3 blade husblas
150 g nougat
3 dl piskefløde
50 g valnødder
250 g marcipan
Lidt flormelis og kakao
+ evt. gulddrys

Fremgangsmåde:

Æggehviderne piskes meget stive.  2 spsk sukker kommes i ad gangen. Derefter æggeblommerne, én ad gangen.

Sigt de tørre ingredienser i og vend det forsigtigt i massen.

Bages ved 180º i en spring-form i ca. 20 min. (varmluft).

Lad kagen stå lidt i formen. Derefter tages den ud og afkøles på rist.

Udblød husblas i koldt vand.

Smelt nougaten over vandbad.

Når husblassen er blød, smeltes den i vandbad.

Rør lidt fløde i den smeltede nougat og derefter den smeltede husblas.

Pisk resten af fløden og vend det i nougat-massen.

Flæk bunden i to, læg nougatmassen imellem og lidt ovenpå. Rul marcipanen ud til en cirkel. Tag lidt marcipan fra til rosen. Læg marcipanen på kagen.

Form en rose efter bedste evne og placer den i midten.

Drys lidt kakao rundt i kanten gennem en sigte, derefter gulddrys.

Retur til julekager

Opskrifter med: Julekager



Søg Efter Opskrifter

Opskrifter

  • Børnedrikkelse
  • Børneopskrifter
  • Brød og boller
  • Burger og lign.
  • Desserter
  • Diverse
  • Drikkelse
  • Farsretter
  • Forretter
  • Grill
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Kager
  • Mad for børn
  • Opskrifter fra andre lande
  • Opskrifter på babymad
  • Påske
  • Pastaretter
  • Pizza
  • Salater
  • Slik
  • Spaghetti – Pasta
  • Supper
  • Tilbehør
  • Vegetar
Gode Opskrifter

© 2011 Gode Opskrifter