Gode Opskrifter
  • Forsiden
  • Bagværk
    • Brød og boller
    • Kager
    • Småkager
  • Forretter
    • Forretter med fisk og skalddyr
    • Forretter med fjerkræ
    • Forretter med lam og får
    • Forretter med svinekød
  • Grill
    • Bål
    • Grønsager til grillen
    • Kød til grillen
      • Grillet fisk
      • Grillet fjerkræ
      • Grillet svinekød
    • Marinader
    • Tilbehør til grillet mad
  • Hovedretter
    • Hovedretter med fisk og skaldyr
    • Hovedretter med fjerkræ
    • Hovedretter med Okse- og Kalvekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Panderetter
    • Hovedretter med råvildt
    • Hovedretter med Svinekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
    • Pastaretter
    • Pizza
    • Supper
  • Tilbehør
    • Diverse tilbehør
    • Grønsager
    • Kål
    • Kartofler
    • Kolde sovse
    • Salater
    • Syltet tilbehør
    • Varme Sovse
  • Vegetar
    • Æggekager og lign
    • Burger og lign.
    • Diverse vegetaropskrifter
    • Frokostretter
    • Fyldte Grønsager
    • Kartofler
    • Postej – Gratin – Paté
    • Rødbeder
    • Salater
    • Sovse
    • Spaghetti – Pasta
    • Stuvede Grønsager
    • Supper
    • Tærter/Brød
    • Vegetar Frikadeller
  • Alle Kategorier
  • Footer
  • Forside

Lyse pebernødder

Home » Højtider » Juleopskrifter » Julesmåkager » Lyse pebernødder

Lyse pebernødder



Ingredienser:

125 g smør
125 g sukker
1 æg
3/4 tsk vanillesukker
1 tsk ingefær
1 knivspids kardemomme
1 knivspids hvid peber
300 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Først blander man smør og sukker og det røres godt sammen.

Tilsæt derefter ægget og rør det godt ind i smør-sukkerblandingen.

Derefter blander man mel med vanillesukker, ingefær, kardemomme og hvid peber.

Denne mel-krydderiblanding blandes i lidt efter lidt i smør-sukker-æggeblandingen, mens der røres.

Saml dejen og lad det evt hvile 1/2 time inden det rulles til finger tykke pølser og skæres ud i ca. 1 – 1 1/2 cm stykker. ( at trille dem til små kugler er frivilligt ).

Kom dem vilkårligt på en bageplade beklædt med bagepapir, fordi der er så mange, og bag dem ved 200º i ca. 12 -15 min. eller til de er lysebrune. ‘

Tag dem ud af ovnen og afkøl på en rist.

Lad dem blive helt kolde når de skal på dåse, ellers bliver de bløde.

Læg evt også et stykke køkkenrulle i bunden af dåsen, så de bliver ekstra sprøde.

Indsendt af: Lise Jørgensen

Retur til julesmåkager

Opskrifter med: Julesmåkager



Søg Efter Opskrifter

Opskrifter

  • Børnedrikkelse
  • Børneopskrifter
  • Brød og boller
  • Burger og lign.
  • Desserter
  • Diverse
  • Drikkelse
  • Farsretter
  • Forretter
  • Grill
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Kager
  • Mad for børn
  • Opskrifter fra andre lande
  • Opskrifter på babymad
  • Påske
  • Pastaretter
  • Pizza
  • Salater
  • Slik
  • Spaghetti – Pasta
  • Supper
  • Tilbehør
  • Vegetar
Gode Opskrifter

© 2011 Gode Opskrifter