Ingredienser:
125 g smør
125 g sukker
1 æg
3/4 tsk vanillesukker
1 tsk ingefær
1 knivspids kardemomme
1 knivspids hvid peber
300 g hvedemel
Fremgangsmåde:
Først blander man smør og sukker og det røres godt sammen.
Tilsæt derefter ægget og rør det godt ind i smør-sukkerblandingen.
Derefter blander man mel med vanillesukker, ingefær, kardemomme og hvid peber.
Denne mel-krydderiblanding blandes i lidt efter lidt i smør-sukker-æggeblandingen, mens der røres.
Saml dejen og lad det evt hvile 1/2 time inden det rulles til finger tykke pølser og skæres ud i ca. 1 – 1 1/2 cm stykker. ( at trille dem til små kugler er frivilligt ).
Kom dem vilkårligt på en bageplade beklædt med bagepapir, fordi der er så mange, og bag dem ved 200º i ca. 12 -15 min. eller til de er lysebrune. ‘
Tag dem ud af ovnen og afkøl på en rist.
Lad dem blive helt kolde når de skal på dåse, ellers bliver de bløde.
Læg evt også et stykke køkkenrulle i bunden af dåsen, så de bliver ekstra sprøde.
Indsendt af: Lise Jørgensen