Ingredienser:
8 tynde skive kalv- el. okseklump eller yderlår, 65 – 75 g pr stk
8 strimler røget spæk
1 finthakket løg
1 spsk finthakket persille
Salt, peber
1 spsk olie
Ca. 2½ dl boullion.
Jævning:
1 spsk mel
Vand.
Tilbehør:
Kartoffelmos el. ris, salat.
Fremgangsmåde:
Skær kødet ud i tynde skiver. Vend spækstrimlerne i lidt salt og peber og læg en strimmel på hver skive kød. Drys lidt hakket persille og hakket løg over. Rul kødskiverne sammen og fastgør med kødnåle.
Brun fedtstoffet i en gryde. Brun “fuglene” på alle sider. Drys lidt salt og peber over. Dæmp varmen. Hæld bouillon i gryden. Læg låg på gryden. Små steg “fuglene” 45 – 65 min, afhængig af hvilket kød der bruges. Yderlår skal have længere tid end klump. Ryst vand og mel til jævning og hæld den i den kogende ret ved konstant omrøring. Kog retten igennem 2 min. Smag til med salt og peber. Fjern kødpinde.
Tilsæt evt. sovsen ½ – 1 dl fløde.