Gode Opskrifter
  • Forsiden
  • Bagværk
    • Brød og boller
    • Kager
    • Småkager
  • Forretter
    • Forretter med fisk og skalddyr
    • Forretter med fjerkræ
    • Forretter med lam og får
    • Forretter med svinekød
  • Grill
    • Bål
    • Grønsager til grillen
    • Kød til grillen
      • Grillet fisk
      • Grillet fjerkræ
      • Grillet svinekød
    • Marinader
    • Tilbehør til grillet mad
  • Hovedretter
    • Hovedretter med fisk og skaldyr
    • Hovedretter med fjerkræ
    • Hovedretter med Okse- og Kalvekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Panderetter
    • Hovedretter med råvildt
    • Hovedretter med Svinekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
    • Pastaretter
    • Pizza
    • Supper
  • Tilbehør
    • Diverse tilbehør
    • Grønsager
    • Kål
    • Kartofler
    • Kolde sovse
    • Salater
    • Syltet tilbehør
    • Varme Sovse
  • Vegetar
    • Æggekager og lign
    • Burger og lign.
    • Diverse vegetaropskrifter
    • Frokostretter
    • Fyldte Grønsager
    • Kartofler
    • Postej – Gratin – Paté
    • Rødbeder
    • Salater
    • Sovse
    • Spaghetti – Pasta
    • Stuvede Grønsager
    • Supper
    • Tærter/Brød
    • Vegetar Frikadeller
  • Alle Kategorier
  • Footer
  • Forside

Oksetyndsteg

Home » Hovedretter » Hovedretter med Okse- og Kalvekød » Ovnretter » Oksetyndsteg

Oksetyndsteg



Oksesteg

Ca. 6 pers.

Ingredienser:

1½ – 2 kg oksetyndsteg

Salt, friskkværnet peber

1 fed hvidløg

½ – ¼ l bouillon

1 gulerod

4 skalotteløg

1 fransk suppevisk

Ca 1½ spsk mel

Tilbehør:

Bagte kartofler med ymer, brøndkarse, grøn salat.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen og indstil den på 250° grader. Fjern nervestrengen langs rygraden. Gnid stegen med salt, peber og knust hvidløg.

Læg stegen på ovnristen over bradepanden med krølfedtet opad. Sæt stegen på nederste rille i ovnen ved 250°i ca. 15 min. Hæld bouillon med ituskårne urter og suppevisken i bradepanden. Dæmp varmen til 150°. Steg kødet ca. 1 – 1¼ time. Kødet skal have en temp. på ca.62° – 66°.

Hæld skyen fra bradepanden, og si den. Sæt stegen tilbage i den slukkede ovn med ovndøren på klem, 15 min.

Sovs:

Skum skyen. Hæld den op i en gryde. Tyst melet med lidt koldt vand. Hæld det i den kogende sky under konstant omrøring. Smag sovsen til. Lad sovsen indkoge ved svag varme uden lår i 10 min.

Retur til ovnretter med okse- og kalvekød

Opskrifter med: Ovnretter



Søg Efter Opskrifter

Opskrifter

  • Børnedrikkelse
  • Børneopskrifter
  • Brød og boller
  • Burger og lign.
  • Desserter
  • Diverse
  • Drikkelse
  • Farsretter
  • Forretter
  • Grill
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Kager
  • Mad for børn
  • Opskrifter fra andre lande
  • Opskrifter på babymad
  • Påske
  • Pastaretter
  • Pizza
  • Salater
  • Slik
  • Spaghetti – Pasta
  • Supper
  • Tilbehør
  • Vegetar
Gode Opskrifter

© 2011 Gode Opskrifter