Ca. 6 pers.
Ingredienser:
1½ – 2 kg oksetyndsteg
Salt, friskkværnet peber
1 fed hvidløg
½ – ¼ l bouillon
1 gulerod
4 skalotteløg
Ca 1½ spsk mel
Tilbehør:
Bagte kartofler med ymer, brøndkarse, grøn salat.
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen og indstil den på 250° grader. Fjern nervestrengen langs rygraden. Gnid stegen med salt, peber og knust hvidløg.
Læg stegen på ovnristen over bradepanden med krølfedtet opad. Sæt stegen på nederste rille i ovnen ved 250°i ca. 15 min. Hæld bouillon med ituskårne urter og suppevisken i bradepanden. Dæmp varmen til 150°. Steg kødet ca. 1 – 1¼ time. Kødet skal have en temp. på ca.62° – 66°.
Hæld skyen fra bradepanden, og si den. Sæt stegen tilbage i den slukkede ovn med ovndøren på klem, 15 min.
Sovs:
Skum skyen. Hæld den op i en gryde. Tyst melet med lidt koldt vand. Hæld det i den kogende sky under konstant omrøring. Smag sovsen til. Lad sovsen indkoge ved svag varme uden lår i 10 min.