4 pers.
Ingredienser:
Bund:
10 g gær
1¼ dl lunkent vand
½ tsk groft salt
1 spsk olie
200 g hvedemel (ca. 3 1/3 dl)
Tomatsauce:
25 g smør
2 mellemstore, hakkede zittauerløg (ca. 150 g)
1 hakket fed hvidløg
1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
½ tsk tørret oregano
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
Fyld:
1 dåse tun i vand (ca. 185 g)
1 dåse muslinger (ca. 250 g)
150 g Karoline’s Mozzarella ost 40+ (21%) eller Mild Danbo ost 30+ (16%)
Tilbehør:
520 g blandet salat
Fremgangsmåde:
Bund:
Rør gæren ud i lunkent vand (lillefingervarmt) i en røreskål. Tilsæt salt, olie og mel (hold lidt af melet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med et låg eller alufolie, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 40 minutter.
Tomatsauce:
Smelt smørret i en tykbundet gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt de flåede tomater med væde, oregano, salt og peber. Kog saucen ved jævn varme uden låg i ca. 20 minutter. Smag til. Tomatsaucen skal være “tør”.
Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 30 cm i diameter). Læg den på bagepapir eller smurt bageplade. Fordel tomatsaucen over pizzabunden helt ud til kanten.
Fyld:
Lad tun og muslinger dryppe godt af i en sigte og fordel dem over tomatsaucen. Slut med et lag revet Mozzarella.
Bag pizzaen midt i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter.
Flere opskrifter med pizza