6 – 8 pers
Ingredienser:
1 råvildtryg
2½-3 kg
6-8 hele enebær
Salt
150 g bacon i skiver
ca. 7 dl vildtbouillon
ca. 100 g smeltet smør
Sauce:
Stegesky
Rødvin
Sukker
Fløde
1 spsk. Danablue
Hvedemel
Tilbehør:
Aspargeskartofler
Tyttebærsyltetøj
Rosenkål
Glaserede perleløg
Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 180°.
Tør råvildtryggen godt af med køkkenrulle og fjern de groveste hinder. Gnid råvildtryggen med enebær og salt og beklæd med baconskiverne.
Dæk med alufolie og sæt stegen midt i den varme ovn.
Hæld bouillon ved.
Stegetiden er ca. 1 time og 15 min.
Fjern folie og bacon, når der er 15 min. tilbage af stegetiden.
Si stegeskyen ned i en kasserolle.
Øg ovntemperaturen til 250° og dryp kødet nogle gange med smeltet smør, så den ikke steger tør.
Tag den ud af ovnen og dæk med folie.
Udskæring: Løsn fileterne ved at skære ned langs rygbenet og derefter hen langs ribbenene. Skær derefter fileterne i 1 cm tynde skiver.
Sauce:
Bring stegeskyen i kog. Smag til med rødvin, sukker og salt. Tilsæt en skvat fløde og Danablue. Jævn med hvedemel udrørt i lidt vand.
Retur til hovedretter med råvildt
Hvis du ikke ligger ind med en køkken-timer, så brug et vækkeur til at tage tid med