Gode Opskrifter
  • Forsiden
  • Bagværk
    • Brød og boller
    • Kager
    • Småkager
  • Forretter
    • Forretter med fisk og skalddyr
    • Forretter med fjerkræ
    • Forretter med lam og får
    • Forretter med svinekød
  • Grill
    • Bål
    • Grønsager til grillen
    • Kød til grillen
      • Grillet fisk
      • Grillet fjerkræ
      • Grillet svinekød
    • Marinader
    • Tilbehør til grillet mad
  • Hovedretter
    • Hovedretter med fisk og skaldyr
    • Hovedretter med fjerkræ
    • Hovedretter med Okse- og Kalvekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Panderetter
    • Hovedretter med råvildt
    • Hovedretter med Svinekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
    • Pastaretter
    • Pizza
    • Supper
  • Tilbehør
    • Diverse tilbehør
    • Grønsager
    • Kål
    • Kartofler
    • Kolde sovse
    • Salater
    • Syltet tilbehør
    • Varme Sovse
  • Vegetar
    • Æggekager og lign
    • Burger og lign.
    • Diverse vegetaropskrifter
    • Frokostretter
    • Fyldte Grønsager
    • Kartofler
    • Postej – Gratin – Paté
    • Rødbeder
    • Salater
    • Sovse
    • Spaghetti – Pasta
    • Stuvede Grønsager
    • Supper
    • Tærter/Brød
    • Vegetar Frikadeller
  • Alle Kategorier
  • Footer
  • Forside

Råvildtryg

Home » Hovedretter » Hovedretter med råvildt » Råvildtryg

Råvildtryg



6 – 8 pers

Ingredienser:

1 råvildtryg
2½-3 kg
6-8 hele enebær
Salt
150 g bacon i skiver
ca. 7 dl vildtbouillon
ca. 100 g smeltet smør

Sauce:

Stegesky
Rødvin
Sukker
Fløde
1 spsk. Danablue
Hvedemel

Tilbehør:

Aspargeskartofler
Tyttebærsyltetøj
Rosenkål
Glaserede perleløg
Fremgangsmåde:

Opvarm ovnen til 180°.

Tør råvildtryggen godt af med køkkenrulle og fjern de groveste hinder. Gnid råvildtryggen med enebær og salt og beklæd med baconskiverne.

Dæk med alufolie og sæt stegen midt i den varme ovn.

Hæld bouillon ved.

Stegetiden er ca. 1 time og 15 min.

Fjern folie og bacon, når der er 15 min. tilbage af stegetiden.

Si stegeskyen ned i en kasserolle.

Øg ovntemperaturen til 250° og dryp kødet nogle gange med smeltet smør, så den ikke steger tør.

Tag den ud af ovnen og dæk med folie.

Udskæring: Løsn fileterne ved at skære ned langs rygbenet og derefter hen langs ribbenene. Skær derefter fileterne i 1 cm tynde skiver.

Sauce:
Bring stegeskyen i kog. Smag til med rødvin, sukker og salt. Tilsæt en skvat fløde og Danablue. Jævn med hvedemel udrørt i lidt vand.

Retur til hovedretter med råvildt

Hvis du ikke ligger ind med en køkken-timer, så brug et vækkeur til at tage tid med

Opskrifter med: Hovedretter med råvildt



Søg Efter Opskrifter

Opskrifter

  • Børnedrikkelse
  • Børneopskrifter
  • Brød og boller
  • Burger og lign.
  • Desserter
  • Diverse
  • Drikkelse
  • Farsretter
  • Forretter
  • Grill
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Kager
  • Mad for børn
  • Opskrifter fra andre lande
  • Opskrifter på babymad
  • Påske
  • Pastaretter
  • Pizza
  • Salater
  • Slik
  • Spaghetti – Pasta
  • Supper
  • Tilbehør
  • Vegetar
Gode Opskrifter

© 2011 Gode Opskrifter