4 pers.
Ingredienser:
400 g mager hakket svinekød,
1 dl rasp,
1 stort finthakket løg,
1 æggehvide,
2 spsk. skummetmælk,
Salt og peber.
8 hvidkålsblade,
8 stykker bomuldssnor til at binde kåldolmerne med.
4 gulerødder, skrælles og skæres i små stave,
4 dl fine ærter
Aspargeskartofler,
Persille, evt. bredbladet.
Fremgangsmåde:
Farsen røres. Kålbladene blancheres, hvilket vil sige at de sænkes ned i spilkogende, letsaltet vand og er der et lille minut. Drypper af på viskestykker.
Pak farsen ind i kålbladene og bind med snor.
Sænk dolmerne ned i spilkogende vand og lad dem ligge der ca. 10 minutter, uden at vandet koger, men er lige på kogepunktet.
Kog og pil aspargeskartoflerne.
Damp grønsagerne let i letsaltet vand 3 min. til gulerødderne og 1 min. til ærterne.
Anret med persille, gerne den bredbladede, som har god krydret smag.