6 pers
Ingredienser:
400 g. hakket svinekød 10-12%
1 lille revet løg
1 1/2 tsk. salt
1 dl. hvedemel
2 dl. skummetmælk
1 æg
Peber
20 g. smør eller olie til stegning
Sauce:
1 lille løg
1 tsk. olie
2 tsk. mild karry
4 dl. hønsebouillon
Evt. 1 spsk friskrevet eller finthakket syltet ingefær
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
1/2 dl. fløde 13%
Fremgangsmåde:
Bring 1 l vand i kog i en gryde. Tilsæt 2 tsk salt. Med en stor teske formes kødboller som koges i vandet. Ca. 8 min. i alt. Tag bollerne op med en hulske og afdryp dem i en sigte.
Hak løget og svits det i olien sammen med karry. Tilsæt bouillon, ingefær, citronsaft og sukker. Kog det sammen ca. 5 min. Rør majstivelsen ud i fløden og rør det i. Smag til med salt og peber. Kom kødbollerne i, varm igennem og server med ris og grønsager.