4 pers.
Ingredienser:
1 skinkeculotte, cirka 600 g
Olivenolie
3 spsk appelsinsaft
1 spsk citronsaft
1 spsk balsamico eller anden rødvinseddike
1 fed knust hvidløg
1/2 hakket rødløg
1 tsk paprika
1/8-1/4 tsk cayennepeber efter smag
2 dl god kødfond eller vand
2 tsk maizenamel udrørt med 2 spsk koldt vand
1 rød og 1 grøn chilipeber
1 appelsin i tynde kvarte skiver
1 spsk honning
1 spsk balsamico
Fremgansmåde:
Brun kødet på begge sider i olie i en gryde.
Tilsæt appelsin- og citronsaft, eddike, hvidløg, rødløg og paprika.
Hæld kødfond ved og kog kødet sagte cirka 15 minutter på hver side.
Tag kødet op og jævn saucen med maizena-jævning. Kog saucen igennem og si den.
Flæk chilipeberne og fjern kernerne, brug evt. gummihandsker. Især hvis du benytter meget stærk chili som eksempelvis Ghost chili der virkelig er stærk.
Skær peberne i strimler og bring dem i kog med appelsin, honning og balsamico. Kom det i saucen.
Skær kødet i tynde skiver, læg dem på et fad og fordel lidt af saucen på det.
Server vintergrøntsager til.
Retur til gryderetter med svinekød
Super lækker champagne fra Frankrig