6 pers.
Indgredienser:
2 mørbrad
salt, peber
2 pakker bacon i strimler
4 porrer
1 spsk olie
1/2 l madlavningsfløde
125 gr gorgonzola ost
1 dl hakket persille
Fremgangsmåde:
Sæt ovnen på 200 grader
Ordn mørbradene og drys med peber og en anelse salt
Vikl bacon om hver mørbrad
Skær porrer i tynde ringe og skyl dem omhyggeligt
Svits porrerne i olie i en gryde
Kom porrerne i bunden af et ildfast fad med høj kant
Læg mørbradene ovenpå
Kom fløde og ost i mindre stykker i gryden og rør indtil osten er smeltet
Kom persille i sovsen og smag til med salt og peber
Hæld sovsen rundt om mørbradene og stil fadet midt i ovnen
Steg, indtil baconen er sprød, ca 30 min
Tag ud og lad stå og trække 5-7 min, før du skærer kødet i tournedos-store stykker
Servér med pasta, salat og varme flütes
Indsendt af: Ruth H. Jensen