Gode Opskrifter
  • Forsiden
  • Bagværk
    • Brød og boller
    • Kager
    • Småkager
  • Forretter
    • Forretter med fisk og skalddyr
    • Forretter med fjerkræ
    • Forretter med lam og får
    • Forretter med svinekød
  • Grill
    • Bål
    • Grønsager til grillen
    • Kød til grillen
      • Grillet fisk
      • Grillet fjerkræ
      • Grillet svinekød
    • Marinader
    • Tilbehør til grillet mad
  • Hovedretter
    • Hovedretter med fisk og skaldyr
    • Hovedretter med fjerkræ
    • Hovedretter med Okse- og Kalvekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Panderetter
    • Hovedretter med råvildt
    • Hovedretter med Svinekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
    • Pastaretter
    • Pizza
    • Supper
  • Tilbehør
    • Diverse tilbehør
    • Grønsager
    • Kål
    • Kartofler
    • Kolde sovse
    • Salater
    • Syltet tilbehør
    • Varme Sovse
  • Vegetar
    • Æggekager og lign
    • Burger og lign.
    • Diverse vegetaropskrifter
    • Frokostretter
    • Fyldte Grønsager
    • Kartofler
    • Postej – Gratin – Paté
    • Rødbeder
    • Salater
    • Sovse
    • Spaghetti – Pasta
    • Stuvede Grønsager
    • Supper
    • Tærter/Brød
    • Vegetar Frikadeller
  • Alle Kategorier
  • Footer
  • Forside

Samosas

Home » Vegetar » Tærter/Brød » Samosas

Samosas



Ingredienser

Dej:

200 g fuldkornshvedemel
2 spsk hvedemel
1/2 tsk salt
1/2 dl solsikkeolie

Fyld:

250 g kogte kartofler
1 spsk soya
1/4 tsk gurkemeje
1/2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk hele spidskommen
1 1/2 tsk korianderfrø
1/2 sennepfrø
1/4 tsk cayennepeber
1/4 tsk reven ingefærrod
1 finthakket løg
1 fed revet el knust hvidløg
2 spsk citronsaft
Salt

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne møre.

Hæld mel og olie i skål og ælt til det får en konsistens som grove krummer tilsæt lidt vand af gangen til dejen er fast og rul til en kugle.

Smør kuglen med olie og lad den hvile.

Hæld olie krydderier og løg en gryde og steg dem brune.

Sluk for varmen og mos kartoflerne let ud. Tilsæt citron og smag til med salt.

Samosas foldes enten i 16 trekanter eller 8 halvmåner.

Det kan godt kræve lidt at få dem til at hænge sammen det gør ikke noget hvis de har revner, de kan sagtens steges alligevel

Hæld et par centimeter solsikkeolie i en pande med høj kant og steg dem i få minutter på hver side

Eller frituresteg i en rigtig frituregryde.

Serveres: evt sammen med en gratin. De er også særdeles gode kolde dagen efter i madpakken.

Retur til tærter og brød

Opskrifter med: Tærter/Brød



Søg Efter Opskrifter

Opskrifter

  • Børnedrikkelse
  • Børneopskrifter
  • Brød og boller
  • Burger og lign.
  • Desserter
  • Diverse
  • Drikkelse
  • Farsretter
  • Forretter
  • Grill
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Kager
  • Mad for børn
  • Opskrifter fra andre lande
  • Opskrifter på babymad
  • Påske
  • Pastaretter
  • Pizza
  • Salater
  • Slik
  • Spaghetti – Pasta
  • Supper
  • Tilbehør
  • Vegetar
Gode Opskrifter

© 2011 Gode Opskrifter