4 pers.
Ingredienser:
1 kg flade stegeben fra svin (svinebryst eller ryg – kamben)
2 tsk salt
½ liter vand
¼ tsk peber
250 g champignoner
2 spsk majsstivelse
½ dl vand
kulør
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 250 grader.
Skær stegebenene i mindre stykker, der skal være et ben pr. stykke.
Læg benene i en bradepande og drys med salt. Brun benene i ovnen i 20 minutter ved 250 grader, gerne varmluft. Du behøver ikke vende benene.
Hæld fedtet fra bradepanden i en ildfast skål og smid det ud, når det er afkølet.
Kom ½ liter, gerne kogende vand, i bradepanden sammen med grofthakkede champignon og evt. finthakket porretop.
Læg stanniol over bradepanden og lad benene stege videre i ovnen ved 250 grader i ca. 25-30 minutter.
Det kan godt være, du skal komme 1 dl vand mere ved, mens benene steger.
Opløs majsstivelsen i ½ dl koldt vand i en gryde.
Hæld vand, evt. porretop og champignon i gryden og bring det i kog.
Sluk ovnen og sæt benene tilbage i ovnen og hold dem varme, mens du laver sovsen. Lad sovsen koge et par minutter og smag til med salt og peber, farv med kulør.
Serveres med kartofler og agurksalat.
Se flere opskriter på Nullo