Gode Opskrifter
  • Forsiden
  • Bagværk
    • Brød og boller
    • Kager
    • Småkager
  • Forretter
    • Forretter med fisk og skalddyr
    • Forretter med fjerkræ
    • Forretter med lam og får
    • Forretter med svinekød
  • Grill
    • Bål
    • Grønsager til grillen
    • Kød til grillen
      • Grillet fisk
      • Grillet fjerkræ
      • Grillet svinekød
    • Marinader
    • Tilbehør til grillet mad
  • Hovedretter
    • Hovedretter med fisk og skaldyr
    • Hovedretter med fjerkræ
    • Hovedretter med Okse- og Kalvekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Panderetter
    • Hovedretter med råvildt
    • Hovedretter med Svinekød
      • Farsretter
      • Gryderetter
      • Ovnretter
    • Pastaretter
    • Pizza
    • Supper
  • Tilbehør
    • Diverse tilbehør
    • Grønsager
    • Kål
    • Kartofler
    • Kolde sovse
    • Salater
    • Syltet tilbehør
    • Varme Sovse
  • Vegetar
    • Æggekager og lign
    • Burger og lign.
    • Diverse vegetaropskrifter
    • Frokostretter
    • Fyldte Grønsager
    • Kartofler
    • Postej – Gratin – Paté
    • Rødbeder
    • Salater
    • Sovse
    • Spaghetti – Pasta
    • Stuvede Grønsager
    • Supper
    • Tærter/Brød
    • Vegetar Frikadeller
  • Alle Kategorier
  • Footer
  • Forside

Stegeben

Home » Hovedretter » Hovedretter med Svinekød » Ovnretter » Stegeben

Stegeben



4 pers.

Ingredienser:

1 kg flade stegeben fra svin (svinebryst eller ryg – kamben)
2 tsk salt
½ liter vand
¼ tsk peber
250 g champignoner
2 spsk majsstivelse
½ dl vand
kulør

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 250 grader.

Skær stegebenene i mindre stykker, der skal være et ben pr. stykke.

Læg benene i en bradepande og drys med salt. Brun benene i ovnen i 20 minutter ved 250 grader, gerne varmluft. Du behøver ikke vende benene.

Hæld fedtet fra bradepanden i en ildfast skål og smid det ud, når det er afkølet.

Kom ½ liter, gerne kogende vand, i bradepanden sammen med grofthakkede champignon og evt. finthakket porretop.

Læg stanniol over bradepanden og lad benene stege videre i ovnen ved 250 grader i ca. 25-30 minutter.

Det kan godt være, du skal komme 1 dl vand mere ved, mens benene steger.

Opløs majsstivelsen i ½ dl koldt vand i en gryde.

Hæld vand, evt. porretop og champignon i gryden og bring det i kog.

Sluk ovnen og sæt benene tilbage i ovnen og hold dem varme, mens du laver sovsen. Lad sovsen koge et par minutter og smag til med salt og peber, farv med kulør.

Serveres med kartofler og agurksalat.

Se flere opskriter på Nullo

Retur til ovnretter med svinekød

Opskrifter med: Ovnretter



Søg Efter Opskrifter

Opskrifter

  • Børnedrikkelse
  • Børneopskrifter
  • Brød og boller
  • Burger og lign.
  • Desserter
  • Diverse
  • Drikkelse
  • Farsretter
  • Forretter
  • Grill
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Kager
  • Mad for børn
  • Opskrifter fra andre lande
  • Opskrifter på babymad
  • Påske
  • Pastaretter
  • Pizza
  • Salater
  • Slik
  • Spaghetti – Pasta
  • Supper
  • Tilbehør
  • Vegetar
Gode Opskrifter

© 2011 Gode Opskrifter