Ingredienser:
4 velhængte bøffer af okse- el tykstegsfilet a ca 150 – 200 g
10 skalotteløg
30 – 50 g smør
Salt, peber
Ca. 1 tsk olie
Ca. 1½ dl bouillon
Tilbehør:
Pille- el. bagekartofler, pommesfriter, salat eller marinerede grønsager
Fremgangsmåde:
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Brun dem i halvdelen af smørret. Tag løgene af panden og hold dem varme.
Kog panden af med halvdelen af bouillonen, og hæld det op i en kasserolle.
Tør panden af med køkkenrulle. Bank bøfferne med håndroden og skub dem sammen.
Gnid panden med olie og varm den op, til den er glohed. Læg bøfferne på og brun dem hastigt ved kraftig varme til kødporrerne er lukket, ca 1 min i alt.
Tag bøfferne af panden. Brun smørret. Læg bøfferne på og drys med salt og friskkværnet peber over. Steg dem ca. 2 – 3 min på hver side. Vend dem ofte.
En bøf skal være rød el. rosa i midten, aldrig gennemstegt.
Tag bøfferne af panden, Fordel de varme løg over.
Kog panden af med bouillon og kraften fra løgene. Hæld pandeskyen over bøfferne.