Ingredienser:
8 udbenede sild
8 kviste dild el. persille
2 store løg
30 – 40 g smør/margarine
3 – 4 spsk rugmel
Salt og peber
Saften af ½ – 1 citron
Tilbehør:
Kold Kartoffelsalat el. varm kartoffelsalat el. kartofler og salt, evt. brunet smør.
Fremgangsmåde:
Istandgør, skyl, salt, skyl og aftør sildene. Giv hver sild to små snit i ryggen. Læg en kvist dild i hver sild. Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Brun halvdelen af fedtstoffet på panden. Brun løgene heri, til de er gyldne. Tag dem af panden og hold dem varme.
Vend sildene i krydret rugmel.
Brun resten af fedtstoffet på panden og læg sildene på. Hold 2 – 3 sek på hver sild med paletkniven, idet de lægges på panden. Så åbner de sig ikke. Brun dem hurtigt på begge sider. Dæmp varmen og steg sildene 3 – 6 min på hver side, afhængig af størrelsen.
Læg sildene på et fad med brunede løg over. Kog panden af med citronsaft og hæld stegesmørret over.
Frisk fanget er altid bedst. En god ide er at tage ud i en kano med udstyret i orden.